Tuesday, September 11, 2018

Historian siipien havinaa



Neuvostoliiton varjossa elävässä "Kekkoslandiassa" oli kaikkialla kurkkivinaan fasismi, vaikka sitä tuskin oikeasti oli missään, ellei nyt muutamaa satunnaista hörhöä lasketa. Vallitsi pelon ilmapiiri. Asioista, joita nyt voisi tehdä ilman, että kukaan reagoisi, käynnistyivät "Kekkoslandiassa" Suojelupoliisin (tuolloin puhuttiin Suoposta) tutkimukset ja kuulustelut.

Nykyisenä "lännettymisen" aikana on vaikea edes kuvitella, miten poliittisesti vinoutunutta elämä 1970-luvulla oli. Demokratian ja parlamentarismin puolustajia sanottiin äärioikeistoksi, ja diktatuurisen Neuvostoliiton ihailijoita pidettiin demokraatteina.

Seuraavassa on hieman muistoja tuolta vuosikymmeneltä, enimmäkseen sen loppupuolelta.

Tällaisia "Antibols" -lehtiä tehtiin valokopiokoneella. Seuraavassa on muutamia säilyneitä näytenumeroita. Ensimmäinen kuva kannattaa avata klikkaamalla, jolloin tekstin näkee paremmin. Osa lehdistä oli taiteltu pieneksi vihkoksi, mutta tässä ne ovat "levitettynä".






No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Aikaisemmin julkaistua materiaalia

Tämän tekstin ja kuvat olen julkaissut joillakin kotisivuilla syksyllä 2008. Sivut ovat kuitenkin kadonneet, joten siirsin sisältöä tähän bl...