Tuesday, August 11, 2020

Poliittinen polkuni pääpiirteittäin

 

1. Kommunismia vastaan


Yhteiskunnallisen ajatteluni keskiössä on aina ollut yksilönvapauden, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon kannattaminen riippumatta siitä, minkä käytännön muodon poliittinen toimintani on saanut. 

Vaikka olen aina ollut poliittisesti enemmän oikealle kuin vasemmalle suuntautunut, olen kuitenkin ollut melko epäpoliittinen nuoruudessani. Muut asiat kiinnostivat, ei politiikka. 

Oikeastaan vasta armeijan jälkeen aktivoiduin politiikassa, ja sekin tapahtui lähinnä sattumalta. Kekkosen kauden ahdasmielisessä ilmapiirissä aloin kuvitella, että kommunistit valloittaisivat vähitellen koko maailman. Ajattelin, että vaikka näin kävisikin, taistelen silti vastaan. Tässä oli taustalla jonkin verran uskonnollistakin puolta.

Toimintani jäi merkitykseltään vähäiseksi. Se oli lähinnä toimintaan toiminnan itsensä takia. Sen avulla tunsin, että sentään yritän vastustaa kommunismin petoa enkä pelkästään katso välinpitämättömänä ja lamaantuneena kuinka se etenee. 

Kommunistit pitivät pahimpina vihollisinaan natseja ja fasisteja, joten lainasin heitä ärsyttääkseni jonkín verran asiaan kuuluvaa sanastoa ja kuvastoa. Kirjoitin aivan tarkoituksella bolsevikeista, mikä oli vaarallinen ja arkaluonteinen sana 1970-luvulla. Olivathan natsit käyttäneet sitä propagandassaan aikoinaan. 

Tein poliittisia julisteita ja lehtisiä ja panin niitä esille sinne tänne. Tein myös antikommunistista piraattiradio-ohjelmaa kavereitteni kanssa. 

"Kansallista Vapautusrintamaa", johon yllä oleva 1970-luvulla suunniteltu merkki viittaa, ei oikeasti ollut olemassa. 


Yllä on bolsevisminvastaisen lehden kansi. 



Tällaisia julisteita monistin ja kiinnittelin ilmoitustauluille. 





Ensimmäinen osa piraattiradio-ohjelmasta on vuodelta 1975 ja toinen vuodelta 1979. Ei videossa kuuluvia "poliittisia" ohjelmia kuitenkaan taidettu koskaan lähettää. Ne kertovat vain yleisestä mielenmaisemasta. Ensimmäinen ääni kuuluu henkilölle, joka Google-haun perusteella näyttää toimivan nykyisin opettajana. 



2. Uusi suunta.

Olen aina kannattanut vapautta, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta ja tuntenut vastenmielisyyttä niiden vihollisia kohtaan. Kommunistien hallitsemissa valtioissa kuten Neuvostoliitossa, DDR:ssä ja sodanjälkeisessä Puolassa ei ollut sellaista vapautta ja tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta, joita olisin arvostanut. Ihmisethän pakenivat näistä maista elleivät olleet jo vankilassa väärien mielipiteiden takia. 

Koin, että kommunismi on petollinen oppi, joka perustuu valheisiin. Niinpä oli luonnollista, että vastustin sitä. 

1970-luvun ja 1980-luvun vaihteessa pohdiskelin yhteiskunnallisia kysymyksiä laajemminkin. Päätin kirjoittaa niistä kirjan. Aloitin kirjoittamisen syksyllä 1982. 



Tarkempi selostus kirjasta löytyy täältä:


Kirjan saaminen julkaisukuntoon kesti yli kolme vuotta, joten samalla kun ajatukset hautuivat ja kehittyivät, valmistin pienempiä painotuotteita ja jakelin niitä siellä täällä.


Tässä kuvassa satunainen henkilö Englannissa on poiminut painattamani vihkosen. 

Keväällä 1985 tein pikaisesti "aatetta" esittelevän englanninkielisen propagandalehden "Freedom, Brotherhood, Equality - The biggest Lie in History" ja otatin siitä muutamia satoja kopioita Tikkurilan kopiopalvelussa. Panin esitteet jakeluun Vihreiden ansainvälisessä konferenssissa Englannissa. Jonkin verran esitteitä meni, ja ainakin yksi yliopiston professorilta näyttävä mies tuli juttelemaan siitä. Hän suhtautui positiivisesti siinä mainittuihin näkemyksiin.

Eniten huomiota herättivät veneilyn vapautta vaativat poliisivastaiset lehteni, joita jakelin useina kesinä 1980-luvulla. Jopa maakunnallinen sanomalehti kirjoitti niistä ja vieläpä jokseenkin samoja aivopesun tuottamia argumentteja esittäen kuin monet foorumikeskustelijat myöhempinä vuosina. 

1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa esitin silloin tällöin tasa-arvoa puolustavaa propagandaa myös paikallisradiossa. Tässä tilanteessa täytyi tietysti olla varovainen ja jättää pois kärjekkäin poliisikritiikki. 

Vuonna 1993 kirjoitin Valta ja Vapaus -kirjasta lyhennelmän. Varsinainen kirja alkoi olla jo tuossa vaiheessa ajastaan jäljessä. 

Kirjoitelma löytyy täältä: 


Nostan varsinaisesta kirjasta vielä kaksi asiaa esille. Esitin siinä ajatuksen nettidemokratiasta, vaikka internetin tuloon oli vielä kymmenisen vuotta aikaa. Ehdotin myös nopean maanalaisen tyhjiöputkessa kulkevan junan käyttöön ottamista. Sillä pääsisi hetkessä maan laidalta toiselle. Nykyisin tällainen hanke tunnetaan nimellä "Hyperloop". Olin siis ainakin näissä kahdessa asiassa hieman edellä aikaani. 

1990-luvun alkupuolella poliittinen toimintani oli melko vähäistä, koska olin keskittynyt muihin asioihin. Vuosikymmenen loppua kohti tultaessa aktivoiduin taas ja aloin kirjoittaa syksyllä 1997 kirjaa, jolle annoin nimeksi "Apinoiden valtakunnasta enemmistön diktatuuriin". Tämä kirjanen on siinä mielessä poikkeava, että tein siitä tarkoituksella oppikirjamaisen ja esittelin siinä erilaisia yhteiskuntafilosofeja eri aikakaudelta ja johdattelin ajatusta omiin tasa-arvon ideoihini, joita selostin kirjan lopussa. 

Tein tästä kirjasta oikean kirjan näköisen. Onnistuin jopa sitomaan sen aivan kuin oikean kirjan, vaikka teinkin sen valokopiokoneella. 



Kirja on edelleen ajankohtainen. Ainoastaan muutama lainsäädäntöä koskeva esimerkki sen viimeisessä luvussa ei enää päde vuonna 2020. Käsiteltiinhän kirjassa vuosien 1997-1998 tilannetta.  



3. Internetin aika

Sain internetin käyttööni vuoden 1999 alusta lukien ja aloin välittömästi tehdä poliittisia kotisivuja perustamalleni "X-Puolueelle", joka ei ollut oikea puolue, minkä kerroinkin sivuilla. Valitettavasti nämä sivut ovat poistuneet. Niihin kuului iso kokoelma kirjoituksia. 

Jotain historiaa on kerätty tänne. 


2000-luvun alussa kävin keskustelua "Vapausfoorumi" -nimisellä Libetaristien foorumilla. Sain näiden keskustelujen ja väittelyiden myötä tarkastettua ja hiottua poliittisia mielipiteitäni. Jotain pientä oli jäänyt huomaamatta, mutta kokonaisuudessaan teoriani kestivät kritiikin. 

Myöhempinä vuosina olen jatkanut poliittisia keskusteluja eri foorumeilla. Muutama blogikin on olemassa, mutta niitä tulee päivitettyä laiskasti. 


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Aikaisemmin julkaistua materiaalia

Tämän tekstin ja kuvat olen julkaissut joillakin kotisivuilla syksyllä 2008. Sivut ovat kuitenkin kadonneet, joten siirsin sisältöä tähän bl...